Deken.nl | Specialist voor luxe dekens, plaids en lakens.

Dolce zomerdekbed zijde-260x240cm

Dolce zomerdekbed zijde-260x240cm
€ 839,00

Het dekbed Dolce zomer komt van het merk Emperior Silk.


Samen met het All seasons deel vormt het een 4-seizoenen dekbed. Voor de koude winternachten. (Knoop/gat systeem)

Beschrijving

Details

Dolce is een zijde zomerdekbed en komt van het merk Emperior Silk.

Het wordt met de hand gemaakt (zonder naden die kou overbrengen) van 100% natuurlijke moerbeiboomzijde, het is voorzien van een Mulberry zijde tijk.  De zijdevulling van 175 gr/m2. is alleen aan de zijkant vast gestikt. Dit geeft een extra licht en luxe gevoel.

Met het dekbed Dolce zomer kun je volledig tot rust komen. Zijde geeft je niet alleen het luxe gevoel, de vochtregulerende werking maakt dat je hoe dan ook uitgerust wakker wordt.
Eén van de unieke eigenschappen van zijde is dat het koel aanvoelt als het buiten warm is, maar juist warmte afgeeft tijdens koelere nachten. Deze eigenschap valt te verklaren door de wijze waarop zijde ontstaat, namelijk als product van de zijderups. Om volledig tot ontwikkeling te kunnen komen is het voor deze rups belangrijk om zich in een vochtvrije omgeving te bevinden, met een constante temperatuur. De rups creëert hiervoor de cocon, welke ervoor zorgt dat een overmaat aan warmte overdag, of ernstige koude ‘s nachts, buiten gehouden wordt. Deze omstandigheden maken dat de rups zijn reis als vlinder kan vervolgen. Door gebruik te maken van zijde, kunnen ook wij van dit comfort genieten.

Dus wat voor nachten de ‘Nederlandse’ zomer ons ook brengt, slapen met een continue gevoel van luxe en comfort is met dit dekbed binnen handbereik!


Zijde is hypo-allergeen en anti allergisch en maakt dit dekbed geschikt voor mensen met astma of CopD.  De eigenschappen van zijde zorgen ervoor dat de dekbedden zeer geschikt zijn voor Cara patiente, mensen met allergieen voor wol en dons, reuma patienten, mensen met een huisstof allergie, menbsen met een huidaandoening, mensen die zwaar transpireren en parkinson patienten


Dit type dekbed is geschikt voor de lente/zomer en herfst periode vanaf 10° C.  Samen met het All seasons deel vormt het een 4-seizoenen dekbed. Voor de koude winternachten. (Knoop/gat systeem)

De garantie is 3 jaar.
De verwachte levertijd is 10 werkdagen.

Extra informatie

Extra informatie

Afmetingen 260x240cm
Kleur/dessin Nee
Materiaal Zijde
Warmteklasse WK-2
Beoordelen